1°C

I morse när jag vaknade och tittade på termometern stod den på 1°C, det är ju faktiskt ganska så kallt... ;) frös lite om fötterna, men annars klarade jag mig ganska bra i min sovmundering: underställ, T-shirt, fleeceställ, tåstrumpor, raggsockar, fingervantar, sovsäck, täcke och filt...

Nu sitter jag inne i husbilen (som fortfarande står utanför verkstan, men har känts bra hittills denna veckan eftersom jag cyklat iväg och gjort saker varenda dag +att jag stressat ner rejält efter helgen...). 
     Har för första gången kopplat in el och satt igång värmen. Blir spännande att se hur mycket varmare jag får det inatt... I instruktionsboken står att man ska byta glykolvatten i kylsystemet varannat år... vet inte hur viktigt det är...? jag antar att ingen gjort det i min kära Peggy Peugeot på ett bra tag, om ens alls...


I skolan håller jag på med ett badrumsskåp i teak, riktigt kul! tänkte jag skulle ta lite bilder och lägga upp så småningom +kanske lite mer info om min utbildning...

Förövrigt poppade plötsligt världens bästa brädnamn upp i huvudet idag... håller det lite hemligt så länge... men det kommer fram inom den närmaste framtiden!
     För er som inte redan vet köpte jag med mig lite kanadensiskt lönnfanér av "Homegrown skateboards" när jag var i Kanada i somras och har tänkt försöka ge mig på att pressa egna brädor.

Uppdatering!

Jag har varit väldigt stressad sedan jag ställde husbilen utanför verkstaden där vi tillbringar dagarna. Man kommer liksom aldrig "hem", vilket känns som man faktiskt verkligen behöver, och motivationen till att arbeta har inte varit på topp... Att det är så dåligt med skatemöjligheter gör inte precis saken bättre då skateboarden är mitt allra bästa sätt att koppla bort alla tankar och bara ha kul!

inte mycket att hurra för
Bengtfors ligger ca 1,5 mil ifrån Dals Långed och där finns faktiskt en skateyta, men den är inte mycket att hurra för... känslan finns inte där...

Jag ska snarast kolla upp om jag inte kan ställa mig någonstans inne vid skolan istället, så får jag cykla eller åka med klasskompisar ut till verkstaden som ligger 6km utanför. Skolan ligger inne i samhället och det är där alla bor, och allt (utom just verkstaden då) finns; bibliotek, affär, gym, elljusspår m.m.
     Jag stod vid skolan de första veckorna och trivdes prima, men flyttade ut till verkstan för att det här ute blir lätt att dra el till husbilen, vilket kommer att behövas nu när temperaturen sakta men säkert kryper neråt. Jag har köpt sladd och elmätare, men har inte kopplat in mig ännu...

Har kommit på att det är riktigt ekonomisk temperatur nu; tillräckligt kallt för att inte behöva ha igång kylen, men tillräckligt varmt för att inte frysa alltför mycket ;) 


Förra helgen började jag på med lite inredning till husbilen, men fastnade då jag behöver askfanér för att kunna fortsätta... Jag ska tillverka hyllplan för mina kläder och andra prylar inne på "toaletten". Jag har även gjort kryddhyllor som nästan är klara. Får lägga upp lite bilder på detta snart!

här ska hyllor finnas
Här, inne på toan ska jag tillverka lite hyllor att sätta in för klädförvaring.


I torsdags åkte vi på studieresa till Kvänum och Vedum kök. Skönt att åka iväg lite och riktigt inspirerande att gå runt och kika! När vi åkte hemåt igen hoppade jag av i Herrljunga och tog tåget till Göteborg för att tillbringa helgen där. Kände verkligen att jag behövde komma ifrån Långed lite och stressa ner.

Bodde hos fantastiska Katta och Cissi och har tryckt WestCoastRiders T-shirt (jag är numera en WestCoastRider! http://www.facebook.com/group.php?gid=42208475670), skejtat, lagat mat, umgåtts med vänner, promenerat hund och bara tagit det lugnt.


<3
Jag har fått en ny kompis! hunden Sessa
Mandus
Invigning av nybyggda rampen i Kålltorp. På bilden syns Mandus, en sjukt söt liten kille på alla sätt!
http://www.blinkx.com/watch-video/dvs-shoes-mandus-berg/mnhBtvN9JdhpbN5DFOIV6A


Har varit en underbart skön helg!

Jag känner att jag nu fått ny energi att ta tag i saker och ting!


De senaste dagarna...

I helgen var jag och Peggy i Uddevalla och gick på biltema för att bl.a. handla lite rostskydd, silikon och bättringsfärg (vilken jag förövrigt fick chansa mig lite till eftersom jag verkligen inte kan hitta färgkoden...), samt liggunderlag och spraylim för att hastigt isolera innertaket ovanför förarhytten på husbilen.


det blev inte speciellt vackert, men det verkar fungera... framöver om jag får tid över är det mycket möjligt att jag lägger över nåt slags tyg så det blir lite snyggare...
      Gissa om det stank lim när jag var klar… och det blev ju inte precis bättre av att jag råkade få fatt på burken med motorplast istället för spraylimmet och spraya ett tag innan jag insåg mitt misstag… skönt att då ge sig ut i skogen och springa i friska luften!

Idag efter skolan cyklade jag iväg till Bengtsfors. Handlade lite picknick på konsum och satte mig vid vattnet och avnjöt denna innan det var dags för en stunds härlig skejt på den inte överdrivet grymma skejtytan som finns där... Det dröjde dock inte alltför länge innan det tyvärr började regna… jag trampade iväg mot konsum och ställde mig i kassakön, samtidigt som jag torkade av brädan med lite papper jag hämtat på preem på vägen. Damen bakom mig frågade om jag stod i kö,  ”jaa” svarade jag glatt, plockade upp tre plastkassar och lade noggrant dessa på varubandet med en avskiljare före och en efter…  Jag kände allas blickar, de undrade förstås vad fan jag höll på med… Kvinnan i kassan plockade med mina kassar, och tittade upp på mig: ”tre plastkassar?”, ”jaa” svarade jag glatt igen och betalade de 4,50 kronorna med kortet. Kvittot höll hon lite osäkert i och frågade om jag skulle ha det, ”jaa” svarade jag och kunde sedan glatt cykla hem igen med en tryggt inplastad bräda och ett leende på läpparna :)

cykelvägen mellan Billingfors och Bengtsfors är riktigt fin!
Cykelvägen till Bengsfors är riktigt fin!


finfin picknick!
finfin picknick!


hemma igen med en hyffsat torr bräda, men en inte alltför torr, men ack så glad Anneli
hemma igen med en hyffsat torr bräda, men en inte alltför torr, men ack så glad Anneli!


Dags att börja dela med sig av sitt liv?

Tänkte att det kanske kunde vara dags att börja dela med sig lite av sitt liv... jag köpte faktiskt en digitalkamera förra helgen så nu jag kan ta ordentliga bilder också!


Jag börjar väl lite smått med att berätta om förra året då jag gick en KY-utbildning i Valdemarsvik, till inredningssnickare inom Compact Living Technology. Det känns som jag hittat rätt yrke för mig och har nu kommit in och börjat på Stenebyskolans yrkesinriktade utbildning finsnickeri, där jag trivs väldigt bra med såväl klasskamrater, lärare, verkstad, upplägg och det vackra Dalsland, http://www.steneby.se/web/Hem.aspx 
Det enda, (dessvärre ganska stora) minuset är bristen på skatemöjligheter häromkring...
     Vi har nu avverkat de lite sega första veckorna med verktygsvård och maskinkörkort och har äntligen kommit igång att börja arbeta med att tillverka lite ramar för diverse ändamål.

Bor gör jag i min husbil, Peggy Peugeot, som jag köpte i somras. Husbilsköpet började som en avlägsen dröm, men blev verklighet efter att jag insåg att det faktiskt var möjligt att köpa en husbil med de sparpengar som faktiskt fanns kvar efter mina två hårt arbetande år som brevbärare.

jag, mitt hem och mitt liv
Jag, mitt hem och mitt liv.


I sommar har jag dels jobbat genom min firma hos min moster; satt upp innerväggar och innertak m.m., och dels varit med på ett utbyte mellan kanadensiska och svenska tjejskatare, vid namn Crossing Boarders. Detta har inneburit två veckors turné/roadtrip i kanada, http://www.tacky.se/skateboard/article/?id=108761 och två veckors turné/roadtrip i Sverige. Många nya vänner och massor med skate! Fantastico! läs mer på http://nolimitskate.se/.


RSS 2.0