Jullov och möbelmässa

Äntligen kom jullovet och jag åkte hem till familjen i Ödeshög. Innan jag åkte tvekade jag länge över om jag skulle stänga av värmen i husbilen eller inte, men beslöt mig tillslut för att ställa termostaten på det lägsta (ca 5 grader). Jag vågade inte chansa på att glykolnivån i vattnet var tillräckligt för den kylan som skulle kunna komma under tiden jag var borta och dessutom tar det nog rätt lång tid att värma upp vatten på flera minusgrader när man sedan kommer tillbaka och ska sova där inne igen...

Sagt och gjort, jag åkte hem och firade jul och lämnade min kära Peggy i några veckor. Ganska lyxigt att sova i riktig säng inomhus och kunna stanna uppe längre än till 22.00 utan att behöva stänga av larmet varje kvart...

Viktigaste händelsen under jullovet måste ha varit då jag efter väldigt många valnötter under väldigt många dagar tillslut lyckades knäcka en utan att nöten delades! Härligt när kämpandet ger resultat! ;)i en del!

Efter tre veckor fyllt utav skidåkning, Pip-Larssons på dvd (julklapp från brorsan), lite skateboardåkning i Jönköping samt röja, organisera och sälja av lite prylar där hemma var det dags att återvända till skolan och Peggy.

Peggy är typ helt insnöad, avställd och utan vinterdäck och jag måste vänta till våren innan jag äntligen kan ut på äventyr och leva i frihet igen. Vintern är en ganska seg period när man bor i husbil, detta inklusive stressiga och röriga dagar i skolan ledde till en ganska deppig period efter jullovet... 
     Jag började oroa mig lite för motorbatteriet som krånglat en hel del tidigare. Senast jag hade igång Peggy var i början av november... Jag testade därför att starta henne, och blev förvånad och oerhört stolt när hon tillslut startade i kylan! Jag längtar till vårens torra vägar och när jag tänker på hur underbart det är att ge sig ut på roadtrip så är det verkligen värt hela mödan vintern kan innebära!


Efter skoltid har jag gjort klart mina fräsmallar och börjat fräsa fram delar till skateboardmallen för att så småningom prova på att pressa mina egna brädor. Jag har sökt pengar från iris-stipendiet för att kunna köpa in mer material för skateboardtillverkningen. Får jag det har jag råd att tillverka fler brädor sedan!





Förra veckan var det möbelmässa i Stockholm och jag passade på att vara i storstan hela veckan för att hinna njuta så mycket som möjligt. Jag bodde hos en utav mina allra bästa vänner och hennes familj, där jag verkligen stortrivdes. Veckan blev helt underbar med bra mat, lite skejt (säsongspremiär utomhus!), ett pass bikramyoga och tid att umgås med nya och gamla bekantskaper. 

Christer som går tredje året här på Stenebyskolan ställde ut sitt kök han kämpat med hela vintern. Köket kommer sättas upp på skolan, där jag i princip bor och lagar all min mat. Därför skulle man kunna kalla köket för MITT.
Så tack Christer för mitt nya kök! Very much appreciated! :P


"mitt" nya kök
designat, ritat och byggt av Christer Bentmon
http://www.bentmon.se/

RSS 2.0