julklappsshopping och en oväntad kommentar

Idag trampade jag iväg cykeln till A6 för att påbörja julklappsshoppingen. Den kalla luften blåste rätt igenom både byxor och jacka, men det gör inget, för det är så det ska vara. Ska det vara vinter så ska det.
    
Jag vandrade runt i lite olika affärer och hittade faktiskt en del julklappar, och minst lika mycket grejer till mig själv förstås... Jag var bl.a. inne på intersport (där de förövrigt hade ett bort fyllt med skitsnygga (och förstås svindyra) etnies-kläder), jag kollade på lite skateskor och gick vidare mot utgången när jag upptäckte ett par svarta adidas campus till sänkt pris. Det är inte riktiga skateboardskor, men i alla fall föregångaren till ett par sådana (campus vulc) och jag är ganska övertygad om att dessa läderskor kommer funka utmärkt att skejta i även om den tunna tungan kanske inte är jätteskön att nöta Casper med...
     När jag sedan gick med mina skor för att leta reda på lite shoe-goo för att laga mina extremt slitna etnies med närmade sig en kvinna bakom mig 
"ursäkta?"
Jag vände mig om och tittade frågande på henne, trodde hon att jag jobbade där?
"vilka coola byxor du har"
"tack", sa jag, något förvånad över kommentaren.
"har du köpt dem nyligen?"
"jaa... eller det var väl ett par månader sen kanske............. på Carlings..."
"jaha, jättecoola är de i alla fall!" eller nåt i den stilen sa hon sedan och såg ut att fundera lite, möjligtvis på att gå vidare till Carlings för att spana efter dessa jeans hon fattat tycke för.
"tack" sa jag än en gång, hittade mitt shoe-goo, betalade och fortsatte mitt julklappshandlande.

Ett par timmar senare och flera hundralappar fattigare var jag hemma igen, hungrig. Jag gjorde mig en fisksoppa som jag kryddade ordentligt med curry som jag hävde på utan tanke på att den var "extra stark". Och stark blev den, soppan...
     Nån annan som har tänkt på att man svettas om ögonlocken när man äter något väldigt starkt...? 

Imorgon blir det arbete igen och förhoppningsvis känner jag mig tillräckligt pigg för att dra på tjejskaten på kvällen. Nu ska det i alla fall bli skönt att snart få lägga sig och sova efter denna händelserika söndag.


Jag hade fel

Ok... jag hade fel.... det var nog inte tillräckligt att stanna hemma från jobbet bara en dag... men jag har blivit van vid att det är så, länge sen jag var så här sjuk... Torsdag morgon mådde jag inte så jättebra, men jag var så inställd på att jag skulle vara tillräckligt pigg för att jobba och dessutom kändes det som jag lika gärna skulle kunna dra till jobbet och ta det lite lugnt eftersom jag ändå inte kan göra mycket hemma... på så vis får jag ju i alla fall lite frisk luft och tjänar pengar.(föregående inlägg är från i onsdags...) 
     Så jag steg upp, åt frukost och tog bussen iväg till jobbet där jag mötte en hel del förvånade men glada miner; gårdagen hade varit extremt tuff eftersom de tvingats sortera och dela ut på mitt distrikt också. 
    
Kände mig inte särskilt pigg, tänkte att det här lär jag ju få ångra, särskilt eftersom det var tung reklam just den dagen också. Hade inga höga förväntningar, tog det lugnt med hissen upp och trapporna ner och det funkade bättre än förväntat. Stod över en stund och slängde upp all eftermiddagspost innan jag tog bussen hem igen. Väl hemma kändes det rätt bra att jag faktiskt jobbat; de ca tre timmarna jag hade innan jag gick och la mig var ganska sega, orkade inte göra mycket och då spelar det ju ingen roll hur lång tid jobbet tar.

Vaknade ca 1.30 med väldigt ont i halsen natten mellan torsdagen och fredagen, men somnade om och mådde lite bättre när jag vaknade igen framåt 5-tiden. Tog en dusch och käkade gröt som jag kryddade ordentligt med ingefära, chili, kanel, kardemumma och nejlika innan jag återigen tog bussen till jobbet...
     Trots att fredagar brukar vara lugna (och denna fredagen var inget undantag) blev det nog lite mycket för min arma kropp och efter brevbärarturen var jag jättetrött och febrig.

Väl hemma ca två timmar senare blev det sängen och en bok i någon timme innan jag steg upp igen för att fixa något att äta. Sedan blev det ett hett fotbad framför en 2 timmar lång film, varefter klockan kändes jättemycket, trots att den bara var ca 20.00 och jag gick och lade mig för att sova med en extra filt för att värma min febriga kropp...

Det som förtjänar att göras...

Har funderat  ett tag på att skaffa en blogg att skriva på, och nu har jag i alla fall skaffat en, sen om jag skriver på den eller inte, det återstår ju att se....

Känns som om jag ska skriva vill jag att det ska bli bra, för det som förtjänar att göras, förtjänar att göras bra. Särskilt viktigt känns detta när ens syster är typ grymmast i världen på att blogga (TasteofJessie.blogg.se).

Idag har jag varit hemma från jobbet p.g.a. förkylning, dessutom svullnade min tå upp igår och gjorde ont efter helgens sticka från parkettgolvet (och pappas operation...), så jag har lite problem att gå normalt också... 

Det handlar om att tajma rätt dag att stanna hemma från jobbet; hade jag jobbat idag hade jag troligtvis varit sjuk resten av veckan, men efter att ha stannat hemma och gjort allt för att bota förkylningen idag tror jag att jag är tillräckligt pigg för att jobba imorgon igen.
     Inhandlade te med lakritsrot och en himla massa frukter för att kurera mig riktigt ordentligt. Det gäller att satsa allt; det som förtjänar att göras, förtjänar att göras bra!


Vitaminbomb för att bekämpa förkylningen:
mango, ananas, cumquats, jordgubbar, kiwi och granatäpple med en dressing på pressad citron, hackad röd chili och riven ingefära. På detta naturella cashew- och valnötter.
Mycket välsmakande!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0